Wie ben ik ?

Ik ben Peggy, jongerencoach (doelgroep 10 – tot 18+-jarigen) en bosbadgids.

Ik ben mama van tienerzoon Seppe en ben getrouwd met prachtvent Wim. In mijn vrije tijd kan ik genieten van een stevige wandeling, een uitdagend bosloopje of een spannend boek.

Ik startte PAKJEKRACHT op naast mijn huidige job in een uitgeverij waar ik salesverantwoordelijke ben voor de educatieve projecten, gerealiseerd in opdracht van derden, naar kinderen en jongeren toe.

Dit ben ik in enkele woorden: Gedreven, spontaan, energievol, daadkrachtig en alles steeds met een vleugje humor. Van horoscoop ben ik een stier dus ik ben ook een echte doorzetter.

Dat zeggen anderen van me: Gastvrij, je kan op haar rekenen, straalt warmte en rust uit, luisterend oor, plichtsbewust.

Mijn traject: Chiroleidster, hogere studies aan Thomas More en KUL , getrouwd en mama geworden, allerlei sales-en marketingfuncties in verschillende bedrijven.

Persoonlijke coaching bevestigde me dat ik een krijger ben, iemand die zichzelf maximaal wil ontwikkelen om zo anderen ten dienste te kunnen zijn. Ja, zeer zeker, dat ben ik.

Ik volgde een aantal vakopleidingen om me te verrijken:

-Enerzijds getriggerd door jongeren en de toenemende issues rond hun mentale welbevinden en anderzijds gedreven door mijn talenten volgde ik de opleiding ” De kunst van jongeren coachen. Ik ben nu een gecertificeerd jongerencoach.

-Daarnaast behaalde ik ook het attest van kindertalentenfluisteraar“.

-Tijdens de opleiding Chakratherapie (basis + gevorderden) leverde de kennis van de 7 chakra’s me naast meer inzichten in mezelf en het waarom van mijn denken en handelen ook heel wat extra bagage en tools om mee te nemen tijdens de coachsessies met jongeren.

-In feb 2022 startte ik de 4-jarige vakopleiding tot Groenhove-coach. De Groenhove methode werkt met 16 kleuren en helpt om oude patronen en de hieruit ontstane denkpatronen en gewoontes in ons dagelijkse leven in kaart te brengen, te analyseren en te veranderen. Deze gevoelstherapie wil ik in de toekomst ook graag mee integreren binnen mijn aanbod naar jongeren toe om hen te helpen tot innerlijke rust te komen, zodat ze terug in zichzelf geloven en sterker in het leven kunnen staan.

Daarnaast verdiep ik me continu verder in de boeiende wereld van de jongeren en pubers via allerlei webinar’s en literatuur.

Kennis is slechts 1 ding, het effectieve aanvoelen van de jongeren als coach is des te belangrijker.

-Ik maak graag gebruik van de helende kracht van de natuur. Een wandeling in het bos geeft meer ruimte om te praten en maakt het makkelijker om tot inzichten in jezelf te komen. Om me nog meer te voeden met de helende krachten die de natuur kan bieden, volgde ik de opleiding SHIRIN-YOKU (=bosbad) GIDS. Ik ben nu een gecertificeerd bosbadgids en bied ik bosbaden aan voor zowel groepen bestaande uit duo’s van een jongere + een volwassene als voor volwassenen. Ik ben ervan overtuigd dat het maximaal inzetten van al onze zintuigen resulteert in een sterkere verbinding met onszelf en anderen.

-Huidig volg ik ook de opleiding natuurgids bij Natuurpunt. Wat ik hier zelf leer en beleef wil ik op mijn beurt inzetten om anderen zich te laten verwonderen over en in verbinding te brengen met de natuur.


Jongerencoach zijn voelt voor mij aan als het vervullen van mijn levensmissie !

Mijn wens ? Dat ik heel veel jongeren hun KRACHT (terug) kan laten PAKKEN !

Liefs