Scholen

Ik bied scholen 2 wandelingen aan:

1/ KRACHTWANDELING met inzet op “sociaal-emotionele vaardigheden” voor de 3de GRAAD LAGER ONDERWIJS

Rond de leeftijd van 10 jaar maakt het zorgeloze kinderleven plaats voor een onzeker tienerbestaan waarbij jongeren volop op zoek gaan naar hun identiteit. Binnenkort zullen deze jongeren ook de grote overstap maken naar de secundaire school.

Tijdens deze 2u durende wandeling/workshop leren de jongeren zichzelf alsook mekaar beter kennen. Hun kwaliteiten & talenten komen aan bod en we werken rond het herkennen van en omgaan met emoties. Ook tot rust komen en rust vinden worden behandeld. Dit alles gebeurt via ludieke en ervaringsgerichte activiteiten onderweg.

2/ Wandeling ‘JONGE BLAADJES EN WIJZE UILEN’ met leerlingen 6de JAAR LAGER ONDERWIJS of 1STE graad SEC ONDERWIJS en bewoners van een Woonzorgcentrum.

Door samen een wandeling in de natuur te maken stimuleren we de verbinding tussen deze 2 generaties. De natuur vormt de brug en het is mooi om te zien hoe tijdens de wandeling en bij de opdrachten de contacten versterken. Het gaat ook over het zorgzaam zijn voor mekaar en het leren van elkaar (vroeger versus nu).

Tijdens deze 2u durende wandeling worden er groepjes gevormd van 2 leerlingen en 1 WZC bewoner. Onderweg worden activiteiten aangeboden die men per groep uitvoert dwz jong en oud samen.

Beide wandelingen duren 2u en kunnen geboekt worden op een woensdag voormiddag of een vrijdag namiddag.

Je betaalt 4 euro per leerling met een minimum van 75 euro per klas.

We wandelen in een bos of natuurgebied in de buurt van de school zodat jullie de trip naar deze activiteit al wandelde of met de fiets kunnen doen.

In volgende gebieden vonden al wandelingen plaats: Belse bossen Geel, Hoge Mouw Kasterlee, Kwarekken Westerlo, bos Herentals. Andere locaties zijn zeker ook mogelijk en bespreekbaar.

Voor de wandeling met de bewoners van een WZC waarbij er bewoners in rolstoel deelnemen, wandelen we over een verhard rolstoel-pad. Dergelijk pad is aanwezig o.a. in Hertberg Westerlo of De Witte bergen in Kasterlee.

Ik begeleid deze wandeling alleen dus ik kan max 1 klas mee op sleeptouw nemen. De klasleerkracht wordt mee betrokken bij de activiteiten.

Interesse in 1 van deze 2 wandelingen?

Vul hieronder jullie gegevens in verstuur me het formulier. 

Geef daarbij de data door die jullie passen + melding voorkeur woensdag vm of vrijdag nm.

Ik contacteer jullie dan terug om concreet af te spreken.

Voor meer informatie over deze wandelingen contacteer me via peggy@pakjekracht.be of telefonisch 0478/447346.

Denk je nog aan een andere uitwerking in de natuur? Vraag me gerust naar de mogelijkheden.

Ik kijk er alvast naar uit om met een klas van uw school op pad te gaan en jouw leerlingen in hun KRACHT te zetten.

Peggy

Ik ben ervan overtuigd dat een bos de ideale omgeving is om te werken rond sociale en emotionele vaardigheden WANT

 • Het is niet enkel leuk om in de natuur te vertoeven maar het is ook gezond.
 • In de natuur, in het bos vallen de alledaagse kaders weg. Contact met de natuur voedt de ziel, brengt inzichten naar boven en stimuleert ontwikkeling. Kinderen die vaak in de natuur vertoeven, e bouwen een groter zelfvertrouwen op.
 • De jongeren krijgen de mogelijkheid om even RUST te ervaren. Er is ruimte om te “ZIJN”. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de natuur beleven met alle zintuigen een positieve invloed heeft op hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.
 • Regelmatige ervaringen met de natuur leren jongeren ook om deze te waarderen. Op die manier dragen jongeren zelf een steentje bij aan de bescherming van onze bossen en natuur.

Formulier:

  We hebben interesse in:
  (vink het juiste bolletje aan)

  Wij maken de wandeling bij voorkeur .

  Graag volgende info aub:
  De klas is een .