Scholen

NIEUWAls jongerencoach wil ik graag mijn steentje bijdragen om het beste uit onze jongeren te halen. Door hen de juiste skills & mindset mee te geven, helpen we hen om op te groeien tot sterke, waardengedreven zelfstandige volwassenen.

Rond de leeftijd van 10 jaar maakt het zorgeloze kinderleven plaats voor een onzeker tienerbestaan waarbij jongeren volop op zoek gaan naar hun identiteit. Binnenkort zullen deze jongeren ook de grote overstap maken naar de secundaire school.

Speciaal voor de 3de GRAAD LAGER ONDERWIJS werkte ik een KRACHTWANDELING uit met inzet op “sociaal-emotionele vaardigheden”.

Tijdens een 2u durende wandeling/workshop leren de jongeren zichzelf alsook mekaar beter kennen. Hun kwaliteiten & talenten komen aan bod en we werken rond het herkennen van en omgaan met emoties. Ook tot rust komen en rust vinden worden behandeld. Dit alles gebeurt via enkele ludieke en ervaringsgerichte activiteiten onderweg.

Deze wandeling kan geboekt worden op een woensdag voormiddag of een vrijdag namiddag en dit gedurende het ganse jaar.

Ze kan doorgaan in een bos of natuurgebied in de buurt van jouw school zodat jullie de trip naar deze activiteit al wandelde of met de fiets kunnen doen.

In volgende gebieden vonden al KRACHTWANDELINGEN plaats: Belse bossen Geel, Hoge Mouw Kasterlee, Kwarekken Westerlo. Andere gebieden zijn zeker ook mogelijk en bekijken we samen.


Voor deze wandeling van 2u onder begeleiding van mijzelf als jongerencoach betaal je 4 euro per leerling met een minimumbedrag van 75 euro per klas. De leerkracht neemt gratis deel.

Ik begeleid deze wandeling alleen dus ik kan max 1 klas mee op sleeptouw nemen. En een kleinere klasgroep is daarbij uiteraard meer ideaal dan een heel grote klas. Wanneer gewenst kan de klas in twee worden gesplitst waarbij er 2 aparte wandelmomenten worden afgesproken. De klasleerkracht wordt mee betrokken bij de activiteiten.

Hieronder kan je de data doorgeven die jullie zouden passen om deze wandeling te maken. Ook jullie voorkeur voor een woensdag vm of vrijdag nm kunnen jullie meegeven. Ik neem dan asap verder contact op om een concrete datum te prikken.

  Onze school heeft interesse in een KRACHTWANDELING .
  Deze data zouden voor ons kunnen (verplicht veld):

  Graag volgende info aub:
  De klas is een .


  Ik ben ervan overtuigd dat een bos de ideale omgeving is om te werken rond sociale en emotionele vaardigheden.

  • Het is niet enkel leuk om in de natuur te vertoeven maar het is ook gezond.
  • In de natuur, in het bos vallen de alledaagse kaders weg. Contact met de natuur voedt de ziel, brengt inzichten naar boven en stimuleert ontwikkeling. Kinderen die vaak in de natuur vertoeven, e bouwen een groter zelfvertrouwen op.
  • De jongeren krijgen de mogelijkheid om even RUST te ervaren. Er is ruimte om te “ZIJN”. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de natuur beleven met alle zintuigen een positieve invloed heeft op hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.
  • Regelmatige ervaringen met de natuur leren jongeren ook om deze te waarderen. Op die manier dragen jongeren zelf een steentje bij aan de bescherming van onze bossen en natuur.


  Voor meer informatie over deze wandeling contacteer me via peggy@pakjekracht.be of telefonisch 0478/447346

  Ik kijk er alvast naar uit om met een klas van uw school op pad te gaan en jouw leerlingen in hun KRACHT te zetten.

  Peggy